Tippek és trükkök

Back Order kezelése

Back Order kezelése

A back order rendelés hátralékot jelent, azaz a még nem teljesült, kiszállítandó rendelések nyilvántartása. Ezt az SAP Business One rendszer a következőképpen kezeli.

Egyrészt cikkszinten nyilvántartja a rendszer a Cikktörzsadatokban a Készletadatok fülön a Kiszállítandó oszlopban raktáranként azt a cikkmennyiséget, mely a nyitott vevői rendelésekből van kiolvasva és még nem teljesült, ezért az elérhető raktárkészletet csökkenti. Ez a Kiszállítandó vagy nyitott mennyiség a Készletbeszámolók között az összes cikkre lekérhető a Készletstátus vagy raktárankénti szűréssel a Raktáregyenleg beszámoló futtatásával.

Másrészt bizonylatszinten is lekérhetjük:megnyitjuk a releváns rendelést és a Nyitott mennyiség oszlopban- ha nem látszik az ablakban az eszközsoron található Ürlapbeállítások ikonnal kitehetjük, ha van erre a funkcióra jogosultságunk- található arra a rendelésre vonatkozó még nyitott, kiszállítandó mennyiség.

Továbbá ha ezeket a back order bizonylatokat egy listában szeretnénk látni a következő útvonalon lekérhetjük: Értékesítés/Forgalmi beszámolók/Nyitott tételek/Rendelések összesítve vagy

Értékesítés/Forgalmi beszámolók/Rendeléshátralék, mely listát több szűrőfeltétel szerint kérhetünk le és részletes adatokat kaphatunk a Megrendelt-Kiszállított-Rendeléshátralék mennyiségekről.

Innen egy kattintással dönthetünk a nyitott rendelés további sorsáról:

  • Ha nem szállítjuk ki, a rendelést bezárjuk az Adatok/Bezárás menüpontban. Ezzel a rendelés lezárul, nem készíthető belőle szállítás, számla.
  • Ha kiszállítjuk, magában a bizonylatban a Másolás célja gombra kattintva teljesíthetjük a választott célbizonylatban (szállítás,számla).

További tipp, hogy magában a szállításban kimutatható a back order mennyiség (DLN1.QtyToShip mező), mely részszállításnál a rendelt mennyiség, kiszállított mennyiség mellett mint nyitott mennyiség feltüntethető a nyomtatott bizonylaton.

Kérdése van?

Tegye fel bátran, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Modern vállalkozások programja

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.