Tippek és trükkök

Proforma számla

Proforma számla

A proforma számla fogalma alapján az egyfajta fizetési értesítés, melyet a vevőnek kiküdve vagy a szállítótól kapva szeretnénk a rendszerben rögzíteni úgy, hogy közben ne történjen tényleges könyvelés, csak legyen egy bizonylat, ami utal a várható teljesítésre, ellenkező esetben adóügyi vonzata lenne.

Előlegszámlát nem vihetünk fel , mivel még nem történt meg a pénzügyi teljesítés, normál kimenő számlát sem választhatunk, mivel még nem történt meg a teljesítés.

Erre megoldásként javasolt értékesítés oldalon a rendelés bizonylatot használni és a nyomtatási képét proforma számlának megfelelően elkészíteni a Nyomtatási formátumszerkesztővel. Így ha küldünk egy proforma számlát jellemzően egy export vevőnknek, akkor a szerződést vagy rendelést kell ilyen formátumban kinyomtatni a megfelelő bizonylatkép kiválasztásával.

További tipp lehet, hogy mivel ugyanaz a bizonylat több funkciót lát el (rendelés,visszaigazolás,proforma számla), így az éppen aktuális státuszt egy felhasználói mezőben rögzítjük, és módosítjuk az új értékre státuszváltozáskor.

Kérdése van?

Tegye fel bátran, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Modern vállalkozások programja

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.