Tippek és trükkök

Felhasználói mezők kezelése

Felhasználói mezők kezelése

A felhasználói mezők olyan adatbázismezők, melyeket akkor hozzunk létre, ha a standard adatbázismezők nem elegendőek valamely adat, információ tárolására.

Ilyen plusz adatbázis-mezőket (nevezzük röviden UDF -User-Defined Field-nek) a megfelelő jogosultsággal rendelkező, de alapvetően nem IT felhasználó is létrehozhat, éppen ebben rejlik nagysága, hogy könnyedén testreszabható vele a rendszer, így a különböző üzleti igényeknek eleget tehetünk és az új UDF egy új oszlopként adódik hozzá az SAP Business One adatbázistábláihoz.

Felhasználói mezők hozzáadása

Új felhasználói mezőt az Eszközök/Testreszabási eszközök/Felhasználódefiniált mezők-kezelése alatt hoztunk létre. Ez az ablak már aszerint épül fel, ahogy a rendszer adatbázislogikája is: vannak az egyes bizonylataink (nevezzük bizonylatfejnek), azokhoz sorok tartoznak, továbbá az egyes törzsadatok, illetve egyéb adazbáziselemek. Itt kibontva a listát, láthatjuk, hogy milyen adatbázistáblákhoz határozhatunk meg új, plusz mezőt. Ha egy fejként definiált táblához határozunk meg új mezőt, akkor az majd egy mellékablakban fog megjelenni-ennek láthatóságát a Nézet/Felhasználói mezők útvonalon szabályozhatjuk-, ha egy sorként definiált táblához, akkor az az alapablakban egy új oszlopban azonnal megjelenik és az Űrlapbeállításokban állíthatjuk be a láthatóságot.

Kiválasztva azt az elemet, melyhez hozzá akarunk tenni, az a sor kijelölődik. Ekkor a Hozzáadás gombot megnyomva meghatározzuk az új mező tulajdonságait.

Tipp: Ha majd a bizonylatszerkesztővel egy előredefiniált értékkel meghatározott UDF-et akarunk kitenni a nyomtatott bizonylatra és annak ne a kódját, hanem a kódhoz tartozó megnevezést akarjuk láttatni,akkor az adatbázismező Mezőtulajdonságaiban a Tartalom/Adatbázis alatt a Leírás behívása opciót válasszuk ki! Ellenkező esetben az alapértékekből a kód íródik ki a nyomtatott formátumra.

Kérdése van?

Tegye fel bátran, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Modern vállalkozások programja

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.