Tippek és trükkök

Sorozatszám kezelés

Sorozatszám kezelés

Ha egy cikket egyedi számmal szeretnénk nyilvántartani és ezen a számon nyomon követni a mozgását, - pl. szerviz és garanciális tevékenységeknél -, akkor az SAP Business One rendszerben a sorozatszám kezelést kell használni.

Az SAP Business One rendszerben minden cikknél megadhatjuk, hogy sorozatszámos nyilvántartásba akarjuk-e vonni. Ebben az esetben még az a lehetőségünk is adott, hogy minden készletmozgásnál vagy csak készletkiadáskor (eladási bizonylatok, szállítói visszáruk, direkt készletkiadások vagy gyártásba adás esetén) legyen kötelező a sorozatszámok megadása.

Már az Alapbeállításoknál lehetőségünk van a sorozatszám-kezelés rendszerbeni definiálására, ha elmegyünk az Adminisztráció/Rendszerbeállítások/Általános beállítások/Készlet fül alá és meghatározzuk az alapértelmezéseket az egyedi számmal rendelkező cikkeinkhez, mint pl.gyártói sorozatszám vagy egy saját sorszám legyen az egyedi, amit a rendszer figyel, így nem lehet kétszer ugyanannak a cikknek ugyanazt a számot adni.

Abban az esetben, ha Minden könyvelésnél opciót választjuk, már az anyagbevételezésnél megadhatjuk a sorozatszámra vonatkozó releváns információkat, mint pl. sorozatszám, amit a rendszerrel automatikus módon is tud generálni egy meghatározott szisztéma alapján.
A másik esetben a rendszer egy belső sorszámot generál, amit a Készletvezetés/Készlettranzakciók/Sorozatszámok/Sorozatszám kezelés alatt tudunk aktualizálni, ha a Lezárás műveletet választjuk ki.

Egy-egy sorozatszámra vonatkozó információkra a standard mezőkön kívül számos felhasználói mezőt is létrehozhatunk, ha további adatokat - pl.garancia kezdete és vége - kívánunk figyelni.

Tipp:Abban az esetben, ha sorozatszámmal rendelkező cikket adunk el, lehetőségünk van azonnal garancialevelet is nyomtatni ,ha a cikktörzsben meghatározzuk a hozzá tartozó garancialevél mintát.

Kérdése van?

Tegye fel bátran, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Modern vállalkozások programja

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.