Blog

Így spórolhatunk a költéssel!

Nyugodjon meg, nem a legújabb MLM jellegű őrültségről fogunk írni, hanem egy, a munkánk során sokszor tapasztalt tévhitet szeretnénk eloszlatni a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatban.

Sok cégvezetőt volt szerencsénk megismerni az elmúlt években, nagyon sokféle vezetési stílussal, mentalitással találkoztunk már, egy közös viszont volt bennük, ezek az emberek azért lettek sikeres vállalatvezetők, mert alaposan megfontolás után jó döntéseket hoztak.

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetése nagy változás egy cég életében, és mint minden változás ez is konfliktusok forrása lehet, mivel a dolgozókat kizökkenti az addig megszokott napi rutinjukból, és a változástól való félelem bizonytalanságot szül. Sok vállalatvezető nem vállalja fel ezt a konfliktust, amíg jól mennek a cég ügyei, viszont, ha csak akkor lép amikor már látja, hogy baj van.

Egy ilyen nagyságrendű befektetésnél fontos, hogy az ügyfél a cég vezetése lássa milyen előnyöket várhat a rendszer bevezetésétől, csak ezen előnyök számbavétele után tud döntést hozni, hogy felvállalja-e a változásokkal járó konfliktust és, hogy az ő esetében milyen megtérüléssel hajtható végre egy ilyen projekt.

Az előnyök szerteágazóak és iparáganként változnak, vannak számszerűsíthetőek és nem számszerűsíthetőek közöttük. Az legfontosabbakat említve: az adminisztrációs költségek csökkennek, a hibás teljesítések száma is csökken, a vevői elégedettség nő, a beszámolók percek alatt készülnek el és a cégvezető mindig naprakész információkkal rendelkezik a vállalkozásával kapcsolatba.

Vegyünk egy átlagos vállalatot, ahol a megrendeléseket egy asszisztens kezeli, a megrendelések faxon, e-mailen vagy telefonon jönnek. Ezeket egy helyre kell gyűjteni, rendszerezni, továbbadni a raktárosnak, miután összeszedték a megrendelt árut utána átvinni a számlázásra, ahol kiállítják a számlát.

Tegyük fel, hogy egy átlag megrendelés kezelésének ideje, járkálással, nyomtatással, mindennel együtt 15 perc, ez egy integrált vállalatirányítási rendszerrel, mint amilyen a SAP Business One, fél percre csökkenthető.

Ugyanilyen példák sorát tudnánk hozni egy vállalt minden területéről, a beszerzéstől elkezdve a raktározáson keresztül, a számvitelig bezárólag. Innentől a vezető feladata, hogy a felszabadult időre, olyan feladatot adjon a dolgozóknak, amik a stratégiai célok elérését szolgálják.

Ez az igazi versenyelőny, mert időből mindenkinek ugyanannyi van! A munkatársak a repetatív feladatok helyett a stratégia célok megvalósítására tudnak koncentrálni ami közép-hosszú távon a piaci pozíció erősödését eredményezi.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen időpontot ingyenes konzultációnkra!

Kérdése van?

Tegye fel bátran, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Modern vállalkozások programja

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a teljesebb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése céljából.